CLIMATE
Nyt ERP system til helt nyt selskab
(25 dage)

”Det tog os kun 25 dage at gå live på Dynamics 365, og under hele forløbet var vi i stand til at fortsætte forretningen som normalt. Også selv om det var midt i en periode, hvor det rekord-varme vejr i Danmark havde fået antallet af indgående serviceanmodninger til at stige med mere end 60%.”
– CFO for Climate, Henrik Vildenfeldt

I maj måned 2018 blev det besluttet at foretage en opdeling af de to selskaber, Climate og Vibocold. Beslutningen om opdelingen var gået igennem hurtigere end forventet, og det betød for køleleverandøren Climate, at man pludselig skulle tage hurtig stilling til valg af fremtidigt ERP-system. Med en gammel Dynamics AX i ryggen var det naturligt, at valget skulle stå mellem en Microsoft 365 Business Central og en 365 Finance & Operations.

Det stod hurtigt klart, at virksomheden havde behov for en standard ERP-løsning, idet man havde masser af drømme for fremtiden, der indeholdt elementer som Field Services, IoT (internet of Things) og andre spændende ting. Desuden skulle det være en løsning, der er datadrevet, og som kunne understøtte både økonomifunktioner, produkt og drift. Og slutteligt skulle systemet have en fleksibilitet i forhold til virksomhedens kørende teknikere.

Beslutningen blev Dynamics 365 Finance & Operations – og den skulle være live pr. 1. juni 2018, blot 1 lille måned senere.

At arbejde med Sprint365 har været en øjenåbner. Som en virksomhed i stor og pludselig overgang følte vi os sårbare og uklare med hensyn til den fremtidige opsætning, men jeg har følt mig i gode hænder fra starten.

– CFO for Climate, Henrik Vildenfeldt

Ingen nedetid

Fordelen ved at implementere en Dynamics 365 var, at Climate kunne genbruge den viden, de havde fra deres gamle Microsoft løsning. Det minimerede undervisningsforløbet med egne brugere, som i stedet kunne bruge deres tid på at skabe værdi for forretningen.

Med kort tid til at implementere denne Enterprise-løsning, som ovenikøbet skulle kunne håndtere 40 kørende biler allerede på go-live datoen, var der et stærkt behov en skarp plan for konverteringen.

Det var således nødvendigt for Climate at re-designe deres forretningsprocesser, så de passede til standardprocesserne i Dynamics 365, blot med meget få tilpasninger. Det skete for at lette den fremtidige support, og for at muliggøre løbende opdateringer til ERP-systemet samt at åbne op for fremtidige potentielle tilføjelsesintegrationer.

Dynamics 365 Finance & Operations endte med at blive implementeret til Climate – uden nedetid på deres kørende biler – på blot 25 dage.

I gode hænder

”Vores vigtigste fordele er todelte. For det første er jeg positivt overrasket over Sprints evne til at identificere vores nøjagtige udfordringer. Og dette ved at involvere og hjælpe de relevante medarbejdere uden at “trænge sig på” og bremse vores arbejde. Og jeg er imponeret over den hastighed, som vores nye forretningssystem blev implementeret i.

Det tog kun 25 dage fra start til slut, og under hele forløbet var vi i stand til at fortsætte forretningen som normalt. Selv da den varmeste maj i 129 år ramte Danmark og øgede antallet af indgående serviceanmodninger med mere end 60%.

For det andet er jeg meget tilfreds med Sprints konstante omsorg for projektets fremtid. De insisterer på at holde processer enkle, samtidig med at de sikrer fleksibilitet i fremtidige faser af projektet. På den måde undgås omarbejdning og ekstra omkostninger.

Jeg er ikke i tvivl om, at de har tænkt mere på min virksomheds trivsel og langsigtede forhold end deres egne kortsigtede fordele. Noget der desværre ikke er normen i konsulentbranchen.” 

– CFO for Climate, Henrik Vildenfeldt

Om Climate

Climate beskæftiger mere end 40 kommercielle køle- og serviceeksperter og har mere end 50 kvalificerede teknikere / køretøjer i marken. Med mere end tusind lovpligtige vedligeholdelsesopkald og 30.000 årlige servicekald er et effektivt drifts-, planlægnings- og logistiksystem integreret i virksomhedens fokus på hurtig og korrekt undtagelsesstyring og service til sine kunder.

Vil du også langtidssikre din foretning?

Hvis du vil høre, hvordan du kan gå live med Microsoft Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management på 30 dage, så hiv fat I os til en uforpligtende snak.